Turističke destinacije

Dvorac Pejačević

Dvorci u Našicama ne bilježe odviše veliku starost, za razliku od našičkoga vlastelinstva kojega prošlost seže u srednji vijek.

Nastavite čitati >>

Crkva sv. Antuna Padovanskog

Prostor crkve riznica je vrijednih umjetničkih djela, među kojima se ističu barokne skulpture i slike, bogato oblikovan oratorij i propovjedaonica.

Nastavite čitati >>

Zavičajni muzej Našice

Posjetite Zavičajni muzej Našice koji je smješten u Dvorcu grofova Pejačević u centru grada. Dvorac je izuzetno vrijedan objekt historicističke arhitekture 19. stoljeća, smješten u zaštićenom parku značajnih hortikulturnih vrijednosti, s umjetnim jezerom uz koji se nalazi “Dorin paviljon”.

Nastavite čitati >>

Jezero Lapovac

Lapovac je umjetno jezero nastalo prije petnaestak godina i jedno je od najljepših mjesta za otići u prirodu ili na piknik u našičkoj okolici.

Nastavite čitati >>

Zoološki vrt Bizik

Poučni park Bizik ne zaostaje za profesionalnim vrtovima. U njemu se nalazi preko 90 vrsta ptica i životinja iz Afrike (leopard), Amerike(rakuni), Australije (klokani i emui).

Nastavite čitati >>

Bedemgrad

Bedemgrad je srednjovjekovni utvrđeni grad na Krndiji iznad sela Gradca. Osovljen je na visini od 407 metara, na teže pristupačnoj i istaknutoj vulkanskoj hridini.

Nastavite čitati >>