Turistička zajednica Grada Našice
Image default

Održana promocija karting slaloma u Hrvatskoj u organizaciji AK Panonija Našice

U organizaciji AKK “Panonija”, a u suradnji s Hrvatskim auto i karting savezom na Sajmištu održana je prezentacija karting slaloma u Hrvatskoj kroz promotivno natjecanje. Prema riječima Maria Moslavca, predsjednika odbora za karting HAKS-a, to je zapravo nova disciplina koju je pokrenula međunarodna automobilistička organizacija FIA, a koja je prvi puta u Hrvatskoj predstavljena u Zagrebu 2019. godine.

„Nalazimo se u Našicama odakle smo krenuli u promociju karting slaloma u Slavoniji. Ovo je drugi događaj ovakvog tipa, a prvog smo organizirali 2019. godine na zagrebačkom velesajmu – jednu godinu prije pandemije. Karting slalom je nova disciplina koju voze djeca od 10 godina u sljedećim klasama: kadeti, juniori, seniori te ženska klasa. Ideja promocije ovog sporta je ta da se isti dovede u sredinu gdje on nije zastupljen, odnosno gdje nema karting staza, a njime populariziramo i tehničku kulturu među mladima. Također razvijamo sigurnost u prometu koja će kasnije rezultirati boljim vozačima.

Neki od natjecatelja će zavoljeti ovaj sport pa će možda nastaviti voziti u višim i bržim kategorijama. Današnje natjecanje je i poziv za nagodinu kada ćemo ovdje organizirati prvenstvo Hrvatske u karting slalomu i ovaj sport podići na još jednu veću razinu. Hvala svima koji nas podržavaju, a najviše Autoklubu Panonija sa svim svojim vrijednim entuzijastima i volonterima koji su uvelike pomogli u organizaciji ovog događaja.” – istaknuo je Mario Moslavac, predsjednik Odbora za karting sport Hrvatskog auto i karting saveza i član Upravnog odbora Hrvatskog auto i karting saveza.

Karting sport u našem gradu ima dobru budućnost

Pokrovitelji manifestacije bili su Grad Našice, Turistička zajednica grada Našica te Sportska zajednica grada Našica, pa su promociju karting slaloma popratili i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba i direktorica Turističke zajednice Grada Našica Ines Resler, a nazočan je bio i Igor Tomljanović, prvi zamjenik dopredsjednika HAKS-a, koji je izrazio veliko zadovoljstvo odličnom organizacijom.

„Ispred Turističke zajednice mogu reći kako mi je posebno drago što se ovo natjecanje događa u Našicama. Zainteresiranost je zaista velika, imamo puno djece i mladih tako da sam uvjerena kako ćemo u budućnosti i dalje održavati ovakve manifestacije. Što se tiče ovog prostora, sajmište u Našicama je idealno za promociju auto sporta i kartinga i mogu slobodno reći kako će Turistička zajednica i dalje stajati uz Autoklub Panonija u organizaciji ovakvih događanja.” – izjavila je Ines Resler, direktorica TZ Grada Našica.

„Današnje natjecanje u kartingu je jako dobra stvar za Grad Našice koje slovi kao grad sporta i u proteklih godinu dana puno smo puta rekli kako smo u Našicama organizirali nekakvo događanje po prvi put. Posebna je čast bila danas otvoriti ovo natjecanje na kojem se okupio jako veliki broj djece i mladih i vidljivo je da ovaj sport ima budućnost u našem gradu. Naglasio bih kako je ovo početak jedne duge tradicije jer smo s organizatorima dogovorili organizaciju prvenstva Hrvatske u karting slalomu koje će se održati iduće godine.” – rekao je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba.

Povezane objave

Najava – Koncert Lana Genc

admin

Najava – Dječje maškare

admin

Plaketa za Najljepši Advent u Hrvatskoj stigla u Našice

admin

Na ovoj web stranici koristmo kolačiće u svrhu poboljšanja performansi stranice i analitike koja nam služi za poboljšanje korisničkog iskustva. Prihvaćam Pročitaj više